PINZIMONIO

For my hot hungry San Franciso friends. ::: ::: ::: Per i miei amici caldi e affamati in San Francisco.

Pinzimonio is a serious Italian meal with a funny name. ::: ::: ::: Pinzimonio è un serio pasto Italiano con un nome buffo.

Simple, cool, and healthy, it’s a classic offering for aperitivo or a lazy lunch/dinner. Often accompanied by affettati and formaggi. ::: ::: ::: Semplice, fresco e sano, è una offerta classica per aperitivo o un pigro pranzo/cena. Spesso accompagniato con cold cuts and cheese.

pinzimonio-1350737-2

Extra Virgin Olive Oil. Rock Salt. Raw Veggies. ::: ::: ::: Olio d’oliva extra vergine. Sale Grosso. Verdure crude.

Carrots, Fennel, Celery, Bell Peppers, Endive, Radicchio, Cherry Tomatoes. Whatever you/your local community garden/farmer’s market’s got. ::: ::: ::: Carrote, Finocchio, Cedano, Pepperoni, Indivia, Radicchio, Pomodoro Cigliegino. Quello che te/ il tuo orto di communità locale/mercato ortofruticolo ha.

When it’s done “right”, everyone has tiny portions of the oil and rock salt in their own tiny bowl/shot glass to “double dip” into as much as they like. ::: ::: ::: Quando fatto “bene”, tutti hanno la loro propria ciotolina/bicchierino con una porzione di olio e sale grosso per “doppio intingere” quanto vogliono.

P1350758 copy

When it’s all in the family, the left over oil and salt is used very parsimoniously in the next meals that are cooked. ::: ::: ::: Quando è tutto in famiglia, quel olio e sale avanzato si può utilizzare parsimoniamente per cuocere i pasti successivi.

pinzimonio-1350731

>>> FOOD FOR THOUGHT ::: ::: ::: CIBO PER LA MENTE <<<

The “Italian” in this super simple “recipe” is in the Quality of the ingredients. A little extra effort and investment in some organic veggies and non-industrial extra virgin olive oil will show just how much mother nature rocks with flavor. ::: ::: ::: “L’Italiana” in questa ricetta super semplice è nella qualità degli ingredienti. Un pizzico di sforzo e investimento in un po di verdure biologiche e olio d’oliva extra vergine non-industriale mostrerano giusto quanto la Madre Natrua spacca con sapore.

Do what you can. ::: ::: ::: Fai quello che puoi.

If not organic, then local. ::: ::: ::: Se non biologico, allora locale.

If not local, then not industrial. ::: ::: ::: Se non locale, allora non industriale.

If you only have industrial, try to eat seasonal. ::: ::: ::: Se solo hai industriale, prova a mangiare stagionale.

Investigate local, city, and state wide producers. ::: ::: ::: Investigare produttori locali, di provincia e regione.

Befriend a farmer and you will change the way you eat. ::: ::: ::: Fare amicizia con un contadino e cambiarai come mangi.

Consider making an investment in bulk oil and salt. ::: ::: ::: Considerare un investimento in olio d’oliva extra vergine e sale in quantità.

The taste will not let you regret it. ::: ::: ::: Il sapore non ti permetterai di rimpiangere.

You’ll use and eat less, and better.  ::: ::: ::: Mangerai e utilizzerai meno e meglio.

Be gentle with yourself. ::: ::: ::: Essere gentile con te stessa.

It’s not all or nothing. ::: ::: ::: Non è tutto o niente.

It’s an evolution. ::: ::: ::: E’ un evoluzione.

::: ::: :::

Advertisements